Майсторският клас на Радостин Стойчев се проведе на 18-ти юни 2018 г.

Класът на Радостин Стойчев впечатли с много провокиращи и едновременно с това, изключително практично предложени стратегии за управление на успешен екип. Решихме да споделим с вас най-ценното от неговите принципи чрез текст, снимки и видео.

Вижте кадри от най-интересните моменти и кратко интервю с участниците.


Ето някои от най-ценните споделяния на Радостин:

 • "Моята роля като мениджър е да убедя играчите, че един без друг не могат."
 • "Аз не карам моите играчи да правят нещо, което аз не правя. Аз съм винаги там. Сред тях. И виждам всичко и чувам всичко."
 • "Създадох система, която ограничава ситуациите, в които няма решение. Правилата пазят системата от срив. Тя не е победоносна. Санкция има тогава, когато правиш нещо умишлено извън системата." 
 • "Чудото трябва да го произведеш. Не можеш да чакаш да се случи. Давам си сметка, че ако спреш дори и за няколко месеца, някой ще даде мигач и ще те задмине."
 • "Всеки мач, който губя ми носи много повече отколкото този, който печеля."
 • "Аз отстоявам принципната си позиция, независимо колко ще ми коства това. И винаги ми се е изплащало. Ако като мениджър не съм готов да взимам непопулярни решения, значи много скоро ще ми потъне кораба. Аз трябва да взимам тези решения много бързо и те не трябва да са емоционални."

В следващите кратки видеа можете да научите какъв тест за ангажираност прави Радостин и кои са типовете лидери в неговия отбор.ТОЗИ КЛАС ОБСЪДИ СЛЕДНИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА:

 • Имате нужда от похвати за това как да извадите най-доброто от хората си не само в един определен момент (мача, презентацията), но и през цялото останало време (ежедневни тренировки, ежедневна работна дейност).
 • Имате ценности на компанията/екипа, които не знаете как да “оживите” така, че да се реализират чрез поведенията на хората ви;
 • Имате ясна цел и трябва да постигнете краен резултат в рамките на определен период от време с конкретен екип от хора;
 • Имате нужда от по-точен поглед за това как да подбирате хората, с които работите. Как да разпознавате таланта;
 • Имате нужда от похвати за управление на силните играчи, които работят за вас и имат нужда от специално отношение;
 • Имате нужда от похвати, които бързо да мотивират хората ви след лошо представяне.

Научихме как:

the smallest.jpg

Да създадем екипен дух, който води към повтаряемост на отличните резултати;

the smallest.jpg

Да управляваме звездите в отбора си и да вдъхновявате играчите си да дават максимума от себе си не с лозунги, а с конкретни действия. Също и как да ги мотивирате след провал;

the smallest.jpg

Да създадем работни процеси, които да увеличат възможностите ви за успешен резултат и да намалят възможностите за грешка;

the smallest.jpg

Да изградим успешни принципи (ценности) на ръководене на екипа, с които всички се съобразяват и които помагат за вземане на решения и намаляват възможностите за конфликт и обяснения;

the smallest.jpg

Да изградим формулата си за успешен отбор - процеси, принципи, програмирано действие;

the smallest.jpg

Как да откриваме, модифицираме и тестваме нови похвати и идеи в управлението на екипа, без от това да страдат резултатите.


Радостин за неговия майсторски клас

Радостин Стойчев

Треньор по волейбол печелил първенствата и купите на 5 различни държави, 4 пъти световен шампион, 3 пъти клубен европейски, 4 пъти шампион на Италия, 3 купи на Италия, 1 път супер купа на Италия, Шампионат и купа на Русия, Шампионат и супер купа на Турция, Първенство и купа на България.


18 юни 2018

Програма на класа:

Screen Shot 2018-03-13 at 22.10.59.png

Интересуват ме постиженията на най-добрите хора в тяхната област. Ако ми трябва нещо, или имам предизвикателство, се обаждам на някой който е прекарал години борейки се със съответния проблем и знае отговорите. На база на чутото модифицирам в моя контекст и прилагам веднага, за да видя ефекта върху резултата.
— Радостин Стойчев